Nem beszélünk arról, hogy miért habzsolunk, vagy miért éheztetjük a szervezetünket, amíg betegek nem leszünk. Nem beszélünk arról, hogy miért vállalunk magunkra teljesíthetetlenül sok feladatot, miért akarunk 110%-ot elérni minden területén az életünknek. Nem beszélünk arról, ha valami fáj, ha magányosak vagyunk, ha bűntudatunk van. Nem beszélünk arról, vagy sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy miért vagyunk tele annyi szorongással, félelemmel, kétséggel, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk azt tenni, amiről egyébként tudjuk, hogy a legjobb lenne nekünk. Nem beszélünk az önértékelésért vívott harcainkról, melyek olyannyira részévé váltak az életünknek, hogy talán észre se vesszük. Mégis mindez ott van bennünk. Benned. Bennem. Mindenkiben. Ott van az összes információ, múltbeli történés, válasz a testben. Számunkra pedig nyitva áll az út és ott van a változásra való képesség lehetősége. A szomatodráma csoportban vagy az egyéni konzultációk alkalmával elmondhatod, hogy mi a Te üzeneted és ezen az úton haladunk tovább.

Gyógyító kommunikáció saját testükkel.
A módszer szülőatyja Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta, aki már a PhD doktori disszertációját is az alternatív gyógyászat témaköréből írta. Jelenleg pszichoterápiás magánpraxist folytat és önismereti-gyógyító csoportokat vezet. Négy évig a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület elnöke volt, amelynek legfőbb célja a testtel dolgozó pszichoterápiás módszerek magyarországi megismertetése és oktatása. Az általa kialakított módszer a szomatodráma, amely testi élményekből kiinduló, pszicho-dramatikus és állításos technikákkal vezetett csoportos önismereti és terápiás eljárás, ami közvetlen kommunikációt biztosít saját testtünkkel, szerveinkkel.

“Senki sem szeretheti bennünk azt, amit mi magunk nem szeretünk.” – olvastam legutóbb az egyik könyvben. Talán közhelyesnek tűnik, mégis igaznak találom, hiszen bár saját testünk mindig velünk van, gyakran nincs vele igazi, őszinte kapcsolatunk. Sokszor örülnénk, ha a tükörből egy szebb, magasabb, vékonyabb, kék szeműbb … valaki tökéletes mosolya pillantana vissza ránk, akinek a teste tökéletesen működik, nincs elváltozás, nincs kiütés, allérgia, daganat, egyszerűen csak úgy jó, ahogy van. Talán pont ennek a képnek köszönhető, hogy bizonyos részeinket kedveljük, büszkék vagyunk rájuk, másokat pedig elutasítunk, utálunk, vagy egyenesen undorodunk tőlük. Viszonylag ritka, hogy valaki hálával, szeretettel, gyengédséggel, elfogadással reagáljon a saját testére és odafigyeljen annak üzeneteire. A testünk pedig csak olyan eszközökkel képes kommunikálni és jószándékúan jelezni felénk, ami a rendelkezésére áll (gyulladás, ételallergia, kiütés, stb.). Mit tehetünk, hogy időben felismerjük ezeket a jeleket? Hogyan leszünk képesek összebarátkozzunk önmagunkkal? Ennek a kommunikációnak a létrejöttét hivatott elősegíteni a szomatodráma.

Mi történik a szomatodráma csoportban?
A tér segítségével, ahová saját testedet, szerveidet állítod fel jutunk el a mélyebb, tudatalatti tartalmakba. Ezek azok az események, amelyeket elfelejtettél, de tudat alatt irányítják az életedet és hatással vannak a jelenedre. A csoport megtartó közege hozzásegítenek ahhoz, hogy szembenézz elfeledett, eltemetett fájdalmakkal, veszteségekkel. Hatalmas energiák szabadulnak fel azáltal, hogy szembe mersz nézni saját magaddal, vágyaiddal, félelmeiddel, döntéseid következményeivel.
Ez az utazás első lépcsője. Innen vezet tovább az út. Ki az életbe. Ahol el tudod már fogadni magadat olyannak, amilyen vagy. Tudsz felelősségteljes döntéseket hozni. Mersz élni, sírni, fájni, hibázni, nevetni, remélni, bízni. Megtanultad, hogy szerethető vagy, úgy ahogy vagy. És tudod, hogy te irányítod az életedet. Minden döntésedet szabadon hozod és vállalod érte a felelősséget. Erre az utazásra hívlak téged.

Mikor érdemes eljönnöd?

  • Ha szeretnéd elsajátítani a gyógyító kommunikáció technikáját.
  • Érdekel, hogyan tudod mélyebben megismerni tested üzeneteit.
  • Ha úgy érzed, hogy egy-egy táplálkozási probléma, túlsúly, ételallergia, kórós soványság mögött több rejtőzik, mint az egészségtelen táplálkozás vagy rendszeretlen testmozgás.
  • Egyszerű, mégis hatékony játékok segítségével szeretnéd megismerni határaidat és szeretettel elfogadni jelenlegi korlátaidat.
  • Szeretnéd megtanulni, hogyan tudsz a hétköznapokban is energetizált, kiteljesedett lenni.
  • Őszinte, tiszta kommunikációra és megértésre vágysz, hogy közelebb kerülj önmagadhoz és a világhoz.

Emlékszel még arra az időre, amikor utoljára szerelmes voltál? A szíved csordultig volt szeretettel. Csodálatos érzés volt… Ugyanezt éled át, amikor saját magadat szereted. Csakhogy Te sosem távozol. Ha egyszer megszeretted Magadat, akkor ez az érzés elkísér egész életedben. Ezért önmagaddal kell kialakítanod a legbensőségesebb kapcsolatot. – Luis L. Hay

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülj a lehetőségekről, vagy kövesd figyelemmel a közelgő eseményeket. Várlak szeretettel.

.

Törvényesen ma Magyarországon csak orvos diagnosztizálhat és gyógyíthat. A szomatodráma módszere az alternatív gyógyászat fogalomkörébe tartozik, közérzetjavító tevékenységnek minősül. Az előzőek következtében nem helyettesíti az orvosi kezeléseket. 

.