Sejtektől a megszületésig 2017.11.11-12.

Olyanok vagyunk, mint az óceánok szigetei, a felszínen elkülönülten létezünk, míg a mélyben egymáshoz kapcsolódva. – Williams James

Gyerekkorom óta kutatom, hogy ki vagyunk, mik vagyunk, hol a helyünk, mi a szerepünk a világban, mit jelent embernek lenni, emberként élni. Csodálattal tölt el, hogy a sejtekből felépül egy egész rendszer. És a legcsodálatosabb benne az, hogy a rendszer működik “nélkülem” is. Mert anélkül, hogy szabályoznom kellene: lélegzek, ver a szívem, történik az emésztésem, látok, érzékelek, minden nap felébredek. Ugyanakkor ott a felelősség a testért, hiszen etetem, mozgatom, attól egészséges vagy beteg, hogyan viszonyulok hozzá.
A kontakt improvizáció kapcsolatot és kommunikáció. Segítségével saját élményeken keresztül tapasztalhatod, hogyan mozdul a test, hogyan pulzál, hogyan áramlik. Itt te vagy a tananyag és a tudatod, tested lesz a kutatás tere.
A szomatodráma a gyógyíó kommunikáció módszere. Viszonylag ritka, hogy valaki hálával, szeretettel, gyengédséggel, elfogadással reagáljon a saját testére és odafigyeljen annak üzeneteire és kíváncsi legyen rá. A testünk pedig képes kommunikálni és jószándékúan jelezni felénk, a kérdés csak az, hogy észrevesszük-e ezeket a jeleket. Képesek leszünk-e összebarátkozni önmagunkkal?
Megfigyelhetjük, hogy a tudat hogyan jut kifejeződésre a mozgó testben. A mozgás minősége annak a kivetülése, ahogyan a tudat mozdul egy adott pillanatban a testben. A mozgás minőségének a változása arra utal, hogy megváltozott a tudat fókusza a testben. Ugyanakkor ez fordítva is igaz: ha a figyelmünket a test meghatározott részére irányítjuk, akkor megváltoztathatjuk a mozgás minőségét.

Tanulunk, nézünk képeket, videókat, játszunk, kisérletezünk és haladunk a fejlődés fázisain a megtermékenyített petesejttől a születésig:
– sejtek, sejtek közötti tér,
– gerinc,
– agy, idegrendszer, neuronok, inger-reflex folyamatok,
– izom- és csontrendszer,
– zsigeri szervek,
– végtagok fejlődése,
– bőr, határfelületek.
Megfigyeljük, tapasztaljuk milyen összefüggések vannak a testben működő legkisebb mozgások és legnagyobb testmozgások között.
Hogyan függnek össze a sejtek belső mozgásai és a térben megjelenő külső mozgással.
Milyen kommunikáció van a tudatosság és a cselekvés között.

Ebben a két napban találkozhatsz még a családállítás és a szimbólumterápia elemeivel is. Az általam alkalmazott és használt módszerekről itt olvashatsz: http://akinom.hu/ki-vagyok-en/modszereim/

Időpont: 2017.11.11-12. 10-17 óra között (1,5 óra ebédszünettek)
Helyszín: Budapest
Kedvezményes ár: 16.000 Ft november 22.-ig, utána 19.000 Ft

Jelentkezés:
szecsko.monika@gmail.com

A csoport létszámkorlátos. A jelentkezésedet 5.000 Ft előleg befizetésével tudod véglegesíteni. Kérlek vedd figyelembe, hogy az előleget október 07-e után nem áll módomban visszafizetni.

Ha bármi kérdésed van szivesen válaszolok.

Várlak szeretettel:
Szecskó Mónika
30/504-3845