Kontakt, impró, tánc – pároknak 2017.10.12.

Kapcsolat / jelenlét / tánc / kommunikáció / játék / improvizáció / érintés / tér

Hova vezet az út együtt? A hétköznapi rutinokból kilépve milyen, amikor egymással szemben állva csak egymásra figyeltek? Milyen együtt nevetni, együtt táncolni, együtt kisérletezni, keresni, kutatni? Hova vezetnek ezek a találkozások hétről hétre titeket és hova vezetik a csoportot? Csütörtök esténként 5 héten keresztül játszunk, kisérletezünk, improvizálunk, táncolunk. Együtt fejlődünk, együtt haladunk.

A témák, amikkel kisérletezni fogunk:
– vezető, követő szerep
– érintés szerepe
– egyensúlyozás, ellensúlyozás
– bizalom, biztonság
– testsúly adás, fogadás
– tolás, húzás
– gördülés, csúszás
– emelés
– gurulás

Első óra: 2017. október 12. 18:00 – 20:00
További alkalmak: 2017.10.19., 10.26., 11.02., 11.09.
Helyszín: Budapest, Váci út 50. – Jam Táncműhely
Az első óra díja: 3.500 Ft (Elköteleződés az első alkalom után.)
A teljes csoport díja: 14.900 Ft
A csoportban maximum 8 pár vehet részt. A részvétel regisztrációhoz kötött. Kérlek írj a nekem a szecsko.monika@gmail.com e-mail címre. A csoport az első óra után zárt csoporttá alakul, elősegítve a bizalom, biztonság légkörét, az egyéni és csoportos fejlődést.

Várlak szeretettel:
Szecskó Mónika
30/504-3845

Intenzív két nap kapcsolat – kommunikáció – tánc 2017.10.07-08.

Intenzív két nap kapcsolat / kommunikáció / tánc / figyelem / jelenlét / tér / improvizáció
 
Lehetőséget ad arra, hogy biztonságos térben, szabadon, mégis tiszta határok és keretek között, közös nyelvet beszélve táncoljunk, kommunikáljunk, játszunk és kutassunk.
Számomra maga a tett, a cselekvés visz közelebb a válaszokhoz és vezet integrációhoz fizikai, mentális, érzelmi szinten. A tánc kibomlása a létezés mozdulata, a nem cselekvés művészete.
Az elméleti tudás, a gyakorlati mozgáskutatás és a test szomatikus üzeneteinek megfigyelése erre az utazásra hív, és erre hívlak én is téged.
 .
Az alábbi témákkal kísérletezünk: 
– figyelemvezetés
– kommunikáció két felület között – érintés
– irányító – követő szerepek
– tolás / húzás
– csúszás / mászás
– gördülés / spirálok
– dőlés / bizalmi feladatok
– egyensúly / ellensúlyozás

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges.

Időpont: 2017. október 07-08. 10:00 – 16:00 (1 óra ebéd szünettel)
Helyszín: Budapest, Váci út 50. Jam Táncműhely
Kedvezményes ár: 16.000 Ft (október 04.-ig) utána 19.000 Ft
A jelentkezésedet 5.000 Ft előleg befizetésével tudod megerősíteni. Kérlek vedd figyelembe, hogy az előleget szeptember 30-a után nem áll módomban visszafizetni.
Jelentkezés emailben a szecsko.monika@gmail.com címen.
A csoport 8 főtől kerül megtartásra.

Kérlek érkezz meg 15 perccel hamarabb, hogy legyen időd átöltözni, hangolódni és egyszerre tudjunk kezdeni. Hozz magaddal kényelmes ruhát (hosszabb újjú felsőt és nadrágot), amiben szabadon tudsz mozogni, vizet és igény szerint ennivalót.

Ha kérdésed van, szivesen válaszolok.

Várlak szeretettel:
Szecskó Mónika
30/504-3845

Kontakt – impró – zene – hogy lesz ebből tánc? 2017.10.14.

Hogyan alakulnak ki a kapcsolódások? Hogy lesz ezekből tánc? Mikor improvizálunk? Hogyan teremtünk kapcsolatot a térben?Hogyan lesznek az alap technikai elemekből gördülékeny táncok? Mi történik egy kontakt jam-en?
Nancy Stark Smith nevéhez köthető az Underscore módszer, amiben lépésről lépésre leírja, hogy milyen folyamaton megy keresztül egy csoport a kontakt jam alkalmával.
Ezzel a folyamattal dolgozunk, erre teremtünk helyzeteket, táncolunk, kapcsolódunk, kisérletezünk, beszélgetünk és keressük a válaszokat önmagunkban és a csoportban:
– kineszféra
– kapcsolódás
– döntés
– érintés
– együttállás
– találkozások

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. Az óra fokozatosan felépített, együtt alakítjuk, együtt haladunk.
Időpont: 2017. október 14. 17:00 – 20:00
Helyszín: Budapest,
Jelentkezés emailben, az alábbi címen: szecsko.monika@gmail.com
Ár: 3500 Ft

Kérlek érkezz meg 10 perccel hamarabb, hogy legyen időd átöltözni, hangolódni és egyszerre tudjunk kezdeni. Hozz magaddal kényelmes ruhát, amiben szabadon tudsz mozogni, vizet és igény szerint ennivalót.

Ha kérdésed van, szivesen válaszolok.

Várlak szeretettel:
Szecskó Mónika
30/504-3845

Kezdő kontakt improvizáció – facing to the gap 2017.09.17.

Szemben az ürességgel. Ismerős az érzés, amikor megjelenik a gondolatok, hogy most már azért csak kellene valamit csinálni? Vagy egyszerűen kitalálsz magadnak tennivalókat, csak hogy ne legyél egyedül, vagy ne azzal kelljen foglalkozni, amit éppen teszel?
Nancy Stark Smith közeli munkatársa volt Steve Paxtonnak, a kontkat improvizáció kidolgozójának. Nancy nevéhez köthető az Underscore módszer, amiben lépésről lépésre leírja, hogy milyen folyamaton megy keresztül egy csoport egy kontakt jam alkalmával. Ennek egyik pont a GAP.

A GAP viszont nem csak a tánctéren tud megjelenni, hanem a hétköznapi életben is. Erre teremtünk helyzeteket, táncolunk, kapcsolódunk, kisérletezünk, beszélgetünk és keressük a válaszokat önmagunkban és a csoportban:
– irányítás, kontroll
– bent és kint
– készenlét
– kapcsolat és kommunikáció
– mi mozdít?

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. Az óra fokozatosan felépített, együtt alakítjuk, együtt haladunk.
Időpont: 2017. szeptember 17. 14:00 – 17:00
Helyszín: Jurányi Inkubátorház (A. épület, első emelet, Zéróplusz táncstúdió terme)
Jelentkezés emailben, az alábbi címen: szecsko.monika@gmail.com
Ár: 3500 Ft

További időpontok 14-17 óra között:
2017. október 8.
2017. december 03.

Kérlek érkezz meg 10 perccel hamarabb, hogy legyen időd átöltözni, hangolódni és egyszerre tudjunk kezdeni. Hozz magaddal kényelmes ruhát, amiben szabadon tudsz mozogni, vizet és igény szerint ennivalót.

Ha kérdésed van, szivesen válaszolok.

Várlak szeretettel:
Szecskó Mónika
30/504-3845

Sejtektől a megszületésig 2017.11.11-12.

Olyanok vagyunk, mint az óceánok szigetei, a felszínen elkülönülten létezünk, míg a mélyben egymáshoz kapcsolódva. – Williams James

Gyerekkorom óta kutatom, hogy ki vagyunk, mik vagyunk, hol a helyünk, mi a szerepünk a világban, mit jelent embernek lenni, emberként élni. Csodálattal tölt el, hogy a sejtekből felépül egy egész rendszer. És a legcsodálatosabb benne az, hogy a rendszer működik “nélkülem” is. Mert anélkül, hogy szabályoznom kellene: lélegzek, ver a szívem, történik az emésztésem, látok, érzékelek, minden nap felébredek. Ugyanakkor ott a felelősség a testért, hiszen etetem, mozgatom, attól egészséges vagy beteg, hogyan viszonyulok hozzá.
A kontakt improvizáció kapcsolatot és kommunikáció. Segítségével saját élményeken keresztül tapasztalhatod, hogyan mozdul a test, hogyan pulzál, hogyan áramlik. Itt te vagy a tananyag és a tudatod, tested lesz a kutatás tere.
A szomatodráma a gyógyíó kommunikáció módszere. Viszonylag ritka, hogy valaki hálával, szeretettel, gyengédséggel, elfogadással reagáljon a saját testére és odafigyeljen annak üzeneteire és kíváncsi legyen rá. A testünk pedig képes kommunikálni és jószándékúan jelezni felénk, a kérdés csak az, hogy észrevesszük-e ezeket a jeleket. Képesek leszünk-e összebarátkozni önmagunkkal?
Megfigyelhetjük, hogy a tudat hogyan jut kifejeződésre a mozgó testben. A mozgás minősége annak a kivetülése, ahogyan a tudat mozdul egy adott pillanatban a testben. A mozgás minőségének a változása arra utal, hogy megváltozott a tudat fókusza a testben. Ugyanakkor ez fordítva is igaz: ha a figyelmünket a test meghatározott részére irányítjuk, akkor megváltoztathatjuk a mozgás minőségét.

Tanulunk, nézünk képeket, videókat, játszunk, kisérletezünk és haladunk a fejlődés fázisain a megtermékenyített petesejttől a születésig:
– sejtek, sejtek közötti tér,
– gerinc,
– agy, idegrendszer, neuronok, inger-reflex folyamatok,
– izom- és csontrendszer,
– zsigeri szervek,
– végtagok fejlődése,
– bőr, határfelületek.
Megfigyeljük, tapasztaljuk milyen összefüggések vannak a testben működő legkisebb mozgások és legnagyobb testmozgások között.
Hogyan függnek össze a sejtek belső mozgásai és a térben megjelenő külső mozgással.
Milyen kommunikáció van a tudatosság és a cselekvés között.

Ebben a két napban találkozhatsz még a családállítás és a szimbólumterápia elemeivel is. Az általam alkalmazott és használt módszerekről itt olvashatsz: http://akinom.hu/ki-vagyok-en/modszereim/

Időpont: 2017.11.11-12. 10-17 óra között (1,5 óra ebédszünettek)
Helyszín: Budapest
Kedvezményes ár: 16.000 Ft november 22.-ig, utána 19.000 Ft

Jelentkezés:
szecsko.monika@gmail.com

A csoport létszámkorlátos. A jelentkezésedet 5.000 Ft előleg befizetésével tudod véglegesíteni. Kérlek vedd figyelembe, hogy az előleget október 07-e után nem áll módomban visszafizetni.

Ha bármi kérdésed van szivesen válaszolok.

Várlak szeretettel:
Szecskó Mónika
30/504-3845