Jóga és gerincterápia

Sokat ülsz napközben? Fáj a hátad, derekad, vállad, fejed, zúg a füled? Ezeknek mind oka lehet, hogy nem megfelelőképpen terhelődik a tested. Az emberi test egy csodálatosan felépített rendszer. Ha megismered, akkor leszel képes megfelelőképpen, energiatakarékosan használni és nem csak a fájdalmakat tapasztalni.

bővebben

A jóga fő kérdése: Ki vagyok én?

A jóga fő kérdése: Ki vagyok én? Egy olyan kérdés, amihez az út előtted áll. Nem kell plusz egy könyvet elolvasnod, nem kell elhinned semmit. Amit átélsz az lesz a tiéd. A rendszeres gyakorlás és az önmagad felé fordított figyelem saját belső válaszokat fog adni neked.

bővebben

Jógikus szemlélet: akarom vs helyes erőfeszítés

Az életünk sokszor arról szól, hogy “akarunk”. Így kezdetben a jóga is arról szól, hogy “akarunk”. Ahogyan akarunk egy új autót, nagyobb házat, szebb testet, úgy akarunk hajlékonyabbak lenni, spárgázni, kézenállni, stb. Az “akarom” fontos az életben, hiszen ettől van fejlődés, ez viszi előre a világot.

bővebben

Csak legyél

Hogyan állítsd le a gondolkodást? Úgy, hogy egyszerűen vagy! Amikor gondolkozol, akkor egy tárgy, személy, test vagy valamilyen más elképzelés vagy.

bővebben

Jóga a hétköznapokban

A jóga szellemisége mint egy fátyol átjárja az életet. A szél meglebbenti a fátylat, ami lágyan megérint téged. Felismeréseket hoz egy-egy cselekvés közben, megjelenik egy-egy mondatban, érzed belül és változásokat hoz kívül.

bővebben