A flow egyéni élmény. Amikor éppen flow állapotban vagy, nem tudsz róla. Amikor az eredményektől függetlenül teljesen eggyé válsz azzal, amit csinálsz… amikor rend van… amikor megelégedettség van… béke van… áramlás van… Élet van… ez a flow.

Csíkszentmihályi Mihály szerint “a flow olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit csinál. A koncentrálás és a kontroll érzése ekkor nagyon magas, és úgy érzi, mintha egy energiabomba lenne, mintha a mindennapi problémák megszűnnének, a gondjai háttérbe szorulnának. Az időérzékelése is megváltozik, mert úgy érzi, mintha állna az óra. Bármilyen tevékenység kiválthatja ezt az érzést: sportolás, művészet gyakorlása, gyerekekkel játszás vagy akár éppen a futószalag melletti munka. Akiknek gyakran van flow-élménye, azoknak az életminősége is jobb.”

Testi-Lelki Harmónia - jóga flow Szecskó MónikaA flow óra energiával tölt fel, vitalizál, mégis kellemesen elfáradsz. Szinte minden mozdulat a légzés természetes ütemére történik. Ahogyan be és kiáramlik a levegő, úgy mozog a test. Főként a fázisos (mozgató) izmokra hat, ezért nagyon jó alakformáló hatású, rövid idő alatt szembetűnő eredményeket érhetünk el vele. Mentális hatásait tekintve a jóga flow abban különleges, hogy mialatt ez az állapotot spontán bármikor átélheted, a jógában ez egy átgondolt 8 lépcsős folyamaton keresztül vezet, utat mutatva ahhoz, hogy természetessé válhasson. Kívánom, hogy tapasztald meg, éld át Te is.

Ha szeretnél részt venni egy jóga flow órán, akkor nézd meg az órarendet és találd meg a számodra legmegfelelőbb időpontot.

FONTOS! Kérlek jelentkezz be 2-3 nappal az óra előtt. Ezt megteheted az info@akinom.hu e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével. Várlak szeretettel.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy - amelyik órára jelentkezel

Üzenet