Eljön az a pillanat, amikor dönthetsz, hogy merre vigyen tovàbb az utad.
Vàrhatsz, hogy megváltozzon az életed. Várhatsz, hogy betoppan egy lehetőség és végre azt teheted, ami minden percében örömet szerez. Várhatsz, hogy elégedett, boldog embert fog tükrözni a tekinteted. Várhatsz, hogy eljön az, akit igazán szeretsz és aki viszont szeret.

Eljön az a pillanat, amikor dönthetsz, hogy merre vigyen tovàbb az utad. Elképzelted màr a végső percet? Tudod, hogy életed utolsó pillanata mit fog üzenni neked?
Egyszerűbb meghalni, mint élni. Egyszerűbb elmenni, mint maradni és tenni. Egyszerűbb bezàrni a szíved egy kemény burokba és erősnek lenni. Egyszerűbb nem érezni. Csak àllni feszesen, tartva magad, miközben minden érzelem testedben-lelkedben zàrva marad. Könnyebb menekülni, mint nyitni a vilàgra, kìvàncsinak lenni önmagadra és màsokra. Könnyebb a sötétben élni, mint csalódni magadban és félni.

Mégis amikor elérkezik az utolsó pillanat, talàn bànni fogod, hogy nem voltàl bátrabb. Messziről figyelted az àlmaidat… Nem hittél abban, aki vagy… Nem volt időd azt tenni, ami örömet szerez…Testi-Lelki Harmónia - önismeret

Amíg nem jön el az utolsó pillanat, addig választhatsz. Vársz? Maradsz? Ugrasz?
Remélem, hogy ugrasz. Remélem, hogy ha ezer hang suttogja is a füledbe, hogy nem vagy képes rá, te hinni fogsz magadban. Felmászol félelmeid alkotta hegyed legmagasabb pontjára és lenézel a sziklákat csapkodó hullámokra. Ijesztő. Bizonytalan. Új. Ismeretlen. Beleremeg a tested és gondolatok hada tàmadja a fejed. Ezer hang fogja azt suttogni: ne tedd.
Mégis remélem, hogy kitárod karjaid. Érzed, ahogyan a szél átölel, felemel. Becsukod a szemed. Ugrasz. Már nem harcolsz ezer ellenében, csak engeded, hogy a szél magával repítsen. Elkezded élni az életed. Megszereted saját testedet-lelkedet. Szabad vagy. Vállalod azt, aki vagy.

Eljön az a pillanat, amikor dönthetsz, hogy merre vigyen tovàbb az utad. Félégeted a hidat? Vársz? Maradsz? Ugrasz?

– Szecskó Mónika

.

.