“Nem értem, hogy tudnak szeretni engem az emberek? Az értem, hogy téged miért szeretnek. De engem?”Testi-Lelki Harmónia - szívből szeretni
.
Amikor a szeretet szívből jön, akkor nincs oka a szeretetnek. Nem kell érteni, nem kell tudni megmagyarázni. Ha fejből szeretsz, akkor van oka a szeretetnek. A másiktól vársz valamit, kapsz valamit, ezért szereted. Kiegészít téged. Ebben a szeretetben nincs szabadság. Ha kapcsolat erre épül, akkor nem lehetsz önmagad. Nem vagy igazán szabad.
Pl: Szeretlek, mert olyan “rendszerető” vagy. És akkor amikor egyszer rendetlenség van, akkor máris nem vagy szerethető. Ha pedig nem szeretnek, akkor az fájni fog. Mert várod valakitől, hogy szeressen. Mert magadat nem szereted. Kell a megerősítés másiktól. Ezért mindig “rendszerető” leszel.
És minden egyes “erőszakkal”, amit magadon követsz el, hogy megfelelj mások szeretetének, meghal egy pici belőled. Elfáradsz.
Egészen addig csinálod, amíg fel nem adod. Amíg fel nem ismered, hogy amíg magadat nem szereted, amíg magadat meg nem ismered, amíg nem tudod ki vagy, addig a nehezebb, hosszabb úton jársz.
.
És akkor irányt váltasz.
A szeretet VAN.
Amikor a szeretet szívből jön, akkor nem kell tenned érte semmit sem.
Ahogyan nem tudod irányítani sem.
Egyszerűen szeretsz és szeretnek.
Nem azért mert van egy lakásod, két diplomád, sok pénzt keresel, vagy mert te vagy a társaság közepe, vagy a kedves, optimista kolléga.
Azért szeretnek, mert VAGY.
Nem a maszkjaidat, személyiségedet, profilodat, FB képeidet, kutyádat, céljaidat, kitartásodat, … stb.
Azt, aki valójában VAGY.
A létezés egy magját.
.
Az út része, hogy amíg nem tudod ki vagy, nem ismered önmagad, akkor mindez nagyon furcsa lehet neked. Keresni fogod az okokat, indokokat. Nem érted, hogy miért szeretnek, hogy miért nem kell “megdolgoznod” a szeretetért.
Amikor olyan emberrel találkozol, aki szívből szeret, csak figyelj.
Figyeld meg magadat mellette.
Figyeld meg az érzésediet közben.
Indulj el önmagad megismerése felé.
.
.
Hálával és szeretettel:
Szecskó Mónika