Akinom.hu - szeretet és elfogadásSzeretet és elfogadás: sokszor már elcsépelt szavaknak hallatszanak, mégis bennük van minden. Neked mit jelent szeretni és elfogadni?

Idővel arra jöttem rá, hogy egészen egyszerűen minden a szeretetről szól. Minden módszer, önismereti technika, csoportmunka, elvonulás, meditációs, koncentrációs technika arra irányul, hogy megtanuljunk szeretetben kapcsolódni. Önmagunkhoz és másokhoz. Elfogadni, nem pedig ítélkezni. Csendben lenni. Kíváncsinak lenni. Megismerni. Kérdezni. Ki vagyok én? Aztán ebben a természetes és könnyed állapotban élni. Békében. Szeretben.

Végtelenül egyszerűnek tűnik. Egy bizonyos pontig… Pontosan addig, amig nem ismered magadat. Amíg nem kerülsz egy olyan szituációba, ahol félsz. Ahol úgy hiszed, érzed, hogy meg kell védened magadat vagy másokat. Mert akkor harcolni fogsz. Harcolni az igazadért. Harcolni az életedért. Harcolni a munkádért, a pénzedért, a szeretetért, az elfogadásért. Az lesz a középpontban, hogy megkapd azt, amiről azt hiszed, hogy nem a tiéd. Ami nincs meg benned. Ami hiányzik. Ami egy-egy pillanatra boldoggá tesz. Ami egy-egy pillanatra megnyugtat. Mi történik, amikor elmúlik az a pillanat? 

Ez az élet nem a szeretetről fog szólni. Ez az élet küzdelem lesz. És ez az élet fárasztó…

Mi kell az élet könnyedségéhez? Ahhoz, hogy szeretetben kapcsolódhass?
Tudd ki vagy.
Ha tudod ki vagy, ha elfogadod magadat, akkor nem lesz ítélkezés, nem lesz kérdés. Ha ismered magadat, az elme működését, a test üzeneteit, ha tapasztaltad már a dühödet, elutasításodat, félelmeidet, vágyaidat, szeretetedet, vállaltad a felelősséget és tudtál elfogadással tekinteni magadra, tudtál szeretetben kapcsolódni mindazzal, amit egykor talán elítéltél, elutasítottál magadban, akkor az élet végtelenül egyszerű lesz. Könnyeddé és szeretetteljessé  válik – kívül és beül is.

 – Szecskó Mónika