Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche! Egy mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is. Itt egy sós recept a spenótos ételek szerelmeseinek.

Hozzávalók az alaptésztához:

  • 250 gramm rozsliszt (tönkölybúzaliszt, vagy amit szeretsz)
  • 125 gramm vaj
  • 1 tojás
  • fél dl víz
  • ízlés szerint só

Feltét lehet:

  • gomba, bacon, spenót, sajt (a fantáziádra bízom)

A tetejére:

  • 2 nagyobb tojás
  • 4 dl tejszín
  • reszelt sajt (amennyivel sűrű lesz a massza)

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és abba a tálba nyomkodjuk, amiben majd meg szeretnénk sütni. Betesszük 1-1,5 órára a hűtőbe. Időközben elkészítjük a feltétet. Én most fagyasztott spenótot használtam. Megdinszteltem 3 kisebb fej hagymát, rátettem a spenótot, ízlés szerint sóztam, borsoztam. Amikor már összeforrtak az ízek, kicsit hűlni hagytam. Majd lereszeltem a sajtot, felvertem a tojásokat és hozzáöntöttem a tejszínt. A meghűlt tésztára rátettem a spenótot, majd leöntöttem a reszelt sajtos szósszal. 180 fokon 35-45 perc alatt készült el.

.
Jó étvágyat hozzá!