Minap egy kedves ismerősöm mesélte, hogy ők gyakran esznek kuszkuszt, mert gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Ennyi nekem elég is  volt, hogy kippróbáljam. Az eredményt alul láthatjátok. 🙂

Egy kis információ arról, hogy mi a csuda is a kuszkusz. 🙂 A kuszkusz berber eredetű szó, ami azt jelenti, hogy „jól megsodort”. Sok helyen még ma is kézzel sodorják-pödörik gömböcökké. A kuszkusz Észak-Afrikából származik, ahol a legelterjedtebb főzési módja, hogy egy ragu felett megpárolják. A szemek, miközben megduzzadnak és megpuhulnak, magukba szívják az étel gőzét és aromáját. Ez jól hangzik, igaz? 🙂

Testi-Lelki Harmónia Stúdió - recept - sárgarépás kuszkusz

Itt egy sárgarépás verzió, amit főételnek, de köretnek is elkészíthetsz.

Hozzávalók:

200 gr kuszkusz

2 sárgarépa

fűszerek: oragano, bazsalikom, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk és lereszeljük. A kuszkuszt egy tálba öntjük, rátesszük a répát és a fűszereket, majd leöntjük annyi forró vízzel, ami az egészet majdnem ellepi. Ezután folpackkal és fedővel letakarjuk. Az egész 10 perc alatt elkészül, az ízek összeérnek és az apróra reszelt répa is megpárolódik.

Jó étvágyat hozzá!