Miért pont a rebarbara?

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, friss zöldség.  Jellegzetesen fanyar, savanykás ízét magas almasav-, citromsav- és oxálsav-tartalma határozza meg. Hasznos növényi rostokat, tartalmaz, továbbá értékes cseranyagokat, flavonoidokat, polifenolokat. A vitaminok közül A-, B1-, B2- és C-vitamint és niacint tartalmaz. Ásványi anyagok közül sok kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és szelén van benne.

Az elkészült süteménynek friss, üde íze lett és már sülés közben is isteni illata.

Hozzávalók:Testi-Lelki Harmónia - rebarbarás epres süti

1 rebarbara

15 db nagyobb eper

160 gr zabpehely

75 gr barnacukor

180 gr liszt (rozsliszt, zabpehelyliszt, tökmagliszt vegyesen)

fél csmag sütőpor

150 gr olvasztott vaj

1 dl 100 %-os narancslé

ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a narancslevet. Kicsit nyúlós masszát kapunk, amit egy tepsi aljába egyengethetünk. A tetejére rászórjuk az apróra vágott rebarbarát és epret.

180 fokon kb. 20 perc alatt megsült.

Jó étvágyat!