Miért az árpa?
Az árpában növényi rostok, keményítő, növényi olajok, szerves só, vitaminok, ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium) találhatók. Az árpának magas a B vitamin tartalma, ezért rendszeres fogyasztásával növelhetjük a szellemi és fizikai teljesítményünket, valamint a benne található kálium és magnézium tartalom erősíti és egyben nyugtatja idegrendszerünket. Csökkenti a koleszterin szintet, az E vitamin pedig megújítja bőrünket.

Hozzávalók:Testi-lelki harmónia - árpás desszert
20 dkg árpa
víz
1 kanál méz
10 dkg dió
mazsola
fahéj, szegfűszeg, gyömbér
3 alma

Elkészítés:
Az árpát átmossuk és beáztatjuk pár órára. Majd bő mennyiségű vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Közben meghámozzuk az almákat és lereszeljük. Mikor már majdnem elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a fűszereket, mézet, almát, darált diót. Addig főzzük, amíg az árpa puhává nem fő. Ha szükséges még önthetünk hozzá vizet.

Jó étvágyat.