Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche! Egy mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is. Itt egy édes recept az alma szezonban.

.

Hozzávalók az alaptésztához:

  • 250 gramm rozsliszt (tönkölybúzaliszt, vagy amit szeretsz)
  • 125 gramm vaj
  • 1 tojás
  • fél dl víz
  • ízlés szerint só

Feltét:

  • 1 kg reszelt alma, ízlés szerint fahéj, gyömbér, szegfűszeg, reszelt citromhéj

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és abba a tálba nyomkodjuk, amiben majd meg szeretnénk sütni. Betesszük 1-1,5 órára a hűtőbe. Időközben lereszeljük az almát, megszórjuk a fűszerekkel, kinyomkodjuk, majd a hűtőből kivett tésztára tesszük. 180 fokon 35-45 perc alatt elkészült.

.
Jó étvágyat hozzá!