Testi-Lelki Harmónia Stúdió - méregtelenitésIdeális tavasz kezdetén tisztítanod a szervezeted, de végezheted ősszel is, vagy amikor szükségét érzed. A kúra 3, 6, vagy 12 napon keresztül tart.

A módszer egyszerű, hatékony és megfizethető. Válassz ki egy gabonafajtát, amit ez idő alatt enni fogsz. Segíteni fog a számodra megfelelő kiválasztásában, ha elolvasod előtte a Melyik elemhez tartozol: fa, tűz, föld, fém, víz érdekességet és besorolod magadat.

Föld típusnak kerekszemű rizs, köles (főleg akkor, ha kálcium hiánya van, vagy hajlamos a cukorbetegségre. Sok sárgarépával jól ösztönzi a hasnyálmirigyet).

Fa típusnak megfelelő a hosszú szemű rizs (főleg, annak, aki hajlamos a székrekedésre, jól megfőzve és alaposan megrágva).

Tűz típusnak megfelelő a hosszú szemű rizs és a tönkölybúza. Nyers paradicsomot csak héj nélkül egyél (ha hideg típusba tartozol, akkor inkább kerüld.

Víz, fém típusnak bármilyen rizs megfelelő.

Ha kiválasztottad a számodra ideális gabonát, akkor ezt eheted főzve, párolva, bárhogyan elkészítve gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszernövényekkel.

Receptötletekhez kattints ide!

Fontos odafigyelned, hogy a kalóriaszükségletednek megfelelő mennyiségű ételt fogyassz. A kúrát segíti, ha 2-3 liter folyadékot (tiszta víz, gyógytea) megiszol mellé. A lényeg, hogy kerüld a só, vegeta, cukor, szinezékek, tejtermékek, stb. használatát.

Ha szeretnéd fokozni a hatékonyságot, akkor végezd rendszeresen a hozzád közel álló sporttevékenységet. Az örömmel végzett edzés hatékonysága sokkal erősebb, így a méreganyagok izzadás formájában is távozhatnak a testedből.

Szentelj figyelmet a tested jelzéseire. Itt a lehetőség, hogy megfigyeld, mi ízlik, mi nem. Szagold meg az ételt mielőtt a szádba tennéd. Alaposan rágd meg és érezd a nyelveddel, szájpadlásoddal, hogy milyen ennek az ételnek az állaga. Tudatosítsd magadban, hogy itt és most eszel, ennek van itt a helye és az ideje, tehát ne olvass, dolgozz, pletykálj közben.

A méregtelenítés hatását tovább fokozza, ha ezekben a napokban elmész szaunázni vagy masszázsra.

.

Kitartást és eredményes tisztulást kívánok hozzá!