Van egy vágyad. Szeretnél valamit elérni, valamit birtokolni. A vágyak mélyen él a legtitkosabb vágyad. Amit talán még magadnak sem mersz elmondani. Amit talán még nem is ismersz. Ha pedig ismered, akkor nagy bátorság kell hozzá, hogy be merd vallani magadnak. Mert lehet, hogy ez a vágy olyan, ami nem illeszkedik a megszokott hétköznapi valóságodba.
Mi van a vágy legmélyén? Az űr. A hiány.
Amit szeretnél betölteni, mert szeretnél teljes, EGÉSZ lenni.

Mi segít pótolni a hiányokat? A kapcsolat.
Kapcsolat magaddal és másokkal.
A kapcsolat gyógyít.
A kapcsolat tükör.Testi-Lelki Harmónia - kivagyokén
Megmutatja neked azt, ami benned van. Segít, hogy felismerd önmagadat. Valódi képet mutat. Nem fog szépíteni, nem fog sminkelni és pont ezért, lehet, hogy nem is fog elsőre tetszeni. Hiszen afelé törekszel, hogy “jó legyél”, hogy “megfeleljél”, hogy “beilleszkedjél”, hogy “elfogadható legyél”. Hallottál mondatokat, láttál dolgokat, olvastál könyveket, tanultál, beilleszkedtél a társadalomba. Van egy történet, ami körbevesz, ami meghatároz, amivel azonosítod magadat. Van egy értékrendszer, amit követsz (amit a külvilág adott neked) és van egy etikai rendszer, amit szintén követsz (ezek a saját szabályaid). Ezek között a “korlátok” között igyekszel kielégíteni a vágyaidat. És a tükör pontosan azt fogja megmutatni neked, amit szeretnél “elnyomni” magadban. Azt, ami nem illeszkedik a ” tanult rendszerbe”. Azt, amiről nem szeretnél tudni – talán a legtitkosabb vágyad.

Nézzünk egy hétköznapi pédát.
Szeretsz táncolni, de a párod nem. Ha szeretnéd megélni ezt az élményt, akkor lehet, hogy elmész a barátnőiddel bulizni, eljársz salsa órákra vagy csak táncolsz otthon a nappaliban.
Vágy – beteljesülés – pipa
De mi történik akkor, ha ez a partneredben vagy benned feszültséget okoz? Ha vele szeretnéd megélni az élményeket vagy esetleg bűntudatod van amiatt, hogy nélküle érzed jól magadat?
Ha vele szeretnél táncolni, ő pedig nem akar menni, akkor olyan elvárásokat támasztasz felé, amivel nem az elfogadás felé tartasz. Nem fogadod őt el olyannak, amilyen. Ha bűntudattal küzdesz, csak mert te jól érzed magadat, akkor nem fogadod el magadat olyannak, amilyen vagy. Inkább szeretnél illeszkedni hozzá, talán el sem mész legközelebb táncolni.
A vágy újabb vágyakat szülhet, mint például, hogy megbeszéljétek ezt egymással és találjatok egy olyan megoldást, ami mindkettőtök számára megfelelő és harmónikus.

Nincs jó vagy rossz, helyes vagy helytelen irány. A kérdés csak az, hogy tisztában vagy-e vele, hogy mit teszel? Mire épülnek a kapcsolataid? Mifelé törekszel?
Ha már tudod, akkor képes vagy döntést hozni. Akkor tudsz másképp cselekedni. Akkor tudod igazán vállalni a felelősséget a tetteidért.

Itt kell újra bátornak lenned, mert ha megengeded magadnak, hogy megéld a vágyaidat úgy, ahogy azok vannak, akkor  egyesével bontod le a falaidat.
Ez az egyik útja annak, hogy önmagadban legyél teljes.

– Szecskó Mónika