A jóga szellemisége mint egy fátyol átjárja az életet. A szél meglebbenti a fátylat, ami lágyan megérint téged. Felismeréseket hoz egy-egy cselekvés közben, megjelenik egy-egy mondatban, érzed belül és változásokat hoz kívül.

Találkozunk.
Gyakorolunk.
Figyelünk. Megfigyeljük a testet kívül és megfigyeljük a testet belül.
Lélegzünk. Kiegyenlítjük a légzések hosszát, számoljuk a légzést.
Összekötjük a légzést és a mozdulatot. Megtapasztaljuk az áramlást.
Ellazítjuk azokat az izmokat, amikre nincs szükség az ászana tartásához. Megkeressük az erő és az elengedés összhangját.
Megtapasztaljuk, hogy milyen, amikor nem kell tartani az izmokat. Amikor nem kell figyelni a légzést. Amikor nem kell tenni semmit sem.
Hálát mondunk.

Akinom.hu - jóga a hétköznapi életben

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/kartonfarkas

Tovább megyünk. Nem is gondolunk arra, hogy jógázunk. Élünk. Tesszük a dolgainkat, rutinjainkat.

A szél meglebbenti a fátylat, ami megérint téged.

Egy-egy pillanatra felismered, hogy elgondolkoztál.
Egy-egy pillanatra felismered a csendet.
A fejed a párnára engeded és eszedbe jut, hogy pont ilyen, amikor a jóga óra végén a relaxációban átadod a fejed súlyát a talajnak.
Napközben az irodai székben ülve rájössz, hogy éppen nem feszíted a vállaidat, hanem lazítasz minden izmot, amire nincs szükség meeting közben. Távolítod a vállakat a fültől, akár csak egy ászana közben.
Úszás közben kiegyenlíted a kilégzések és belégzések hosszát. Nem küzdesz a vízzel, hullámokkal, nem küzdesz a testeddel.
Megfigyeled az akarást. Megfigyeled a vágyaidat. Megfigyeled mi irányítja az életedet. Pont úgy, ahogyan megfigyeled jógán, hogy ki erőlködik benned egy-egy ászana szebb, jobb, tökéletesebb kivitelezésére.
Rajössz, hogy rendben van, ha éppen fáradtabb és kevésbe fókuszált vagy. Mert már tapasztaltad, hogy a gyakorlásaid is mások. Pont olyanok, amilyen akkor és ott éppen vagy.
Felismered, hogy már nem kell megfelelned egy képnek, amit kialakítottál egy jóga gyakorlásról, ahogyan annak a képnek sem kell megfelelned, amit mások kialakítottak rólad. Megtanulsz az lenni, aki valójában vagy.

Találkozol.
Önmagaddal.

A szél meglebbenti a fátylat és megérint. Szeretettel. Elfogadással. Belül és kívül. A pillanatok lágyan körbeölelnek. A jóga szellemisége átjárja a hétköznapjaidat. Ezekért a pillanatokért megérte.

Namaste:
Móni