A fejlődés lépésenként zajlik.Testi-Lelki Harmónia - megvilágosodás, élet
Persze szeretnénk rögtön sok pénzt keresni, új autót venni, a legnehezebb jógapózokat csinálni, egzotikus helyeken nyaralni, mindent tudni, megvilágosodni, stb. és ez rendben is van így.
Csak láss egy kicsit messzebbre is. Lásd meg a folyamatot. Lásd meg a saját utadat. Keresd meg a saját válaszaidat. Mert lehet magasra ugrani, de sohasem lesz tartós az eredmény.
Lehet egy hét alatt 5 kilót fogyni, de utána 3 nap alatt vissza is szeded őket.
Miért? Gondolj csak bele. Örülnél a lottó nyereménynek? Ha hirtelen ennyi pénzed lenne tudnál vele mit kezdeni? És a szabadsággal? A hatalmaddal? A lehetőségeiddel? A emberi kapcsolataiddal? Nem véletlen, hogy a lottónyertesek szinte mindegyike pár év múlva szegényebb, mint volt.
.
Lehet keresni a megvilágosodást, lehet törekedni a tökéletesre, a boldogságra, a sok pénzre, a szeretetre, az elfogadásra, fejlődésre, de ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan. Azt érezni fogod. A lelkedben. A lélek peddig lassan mozdul.
.
Csak te sietsz. Sietsz, mert félsz. Félsz, hogy elmúlsz. Félsz, hogy nem hagysz hátra semmit magad után. Félsz, hogy úgy nem lesz értelme. Félsz, mert telik az idő, telnek a percek, órák, napok, hónapok, évek. Te pedig egyszer csak észbe kapsz. De lehet, hogy már késő… Késő élned.
Túl sokáig vártál. Nem éreztél. Másoknak segítettél. Másoknak akartál megfelelni. Bántottad magadat. Nem foglalkoztál magaddal. Nem tudod ki vagy. Még azt sem, hogy a tojást lágyan, vagy rántottának szereted-e, mert már évek óta úgy készíted, ahogy a gyerekeid, vagy a férjed szereti.
.
Voltak álmaid kisgyerekkorodban? Voltak terveid, amik másképp alakultak? Téged pedig “beszippantott a gépezet”? Ugyanaz az út minden nap. Ugyananz a monotonitás. Nincs megállás. Nincs pihenő. Menni kell. Csinálni kell.
.
Hogy vagy most?
..
Az út itt kezdődik.
Nem a lépcső legtetején.
Itt lennt.
Innen vezet felfelé.
Ébredj fel.
Nézz körül kívül.
Majd figyelj befelé.
Keresd meg a saját válaszaidat.
Ne másokénak akarj megfelelni.
Ne más életét akard élni.
Ki vagy te?
.
A fejlődés lépésenként zajlik. Nem lehet kispórolni egyik lépcsőt sem. Indulj a saját tempódban. Kérj segítséget, ha szükséged van rá. Engedd, hogy melletted legyenek. Találd meg azt, aki végig melletted lesz az út során, de nem vívja meg helyetted a csatád. Mégis bármikor számíthatsz rá.
.
Figyeld meg:
– milyen gondolatok, hitrendszerek, hiedelmek, történetek irányítják az életedet.
– mitől félsz igazán.
– milyen érzéseid vannak.
– milyen vágyaid vannak.
– ki vagy te.
.
.
– Szecskó Mónika