Lassan vége a 2015.-ös évnek.

Szeretem ezt az időszakot. Bár tudom, hogy ugyanolyan napok ezek is, mint a többi, bennem mégis más az érzés. Talán mert hidegebb az idő, mert reggel kevesebben indulnak dolgozni, kevesebb emberrel találkozok a korai kutyasétáltatások alkalmával, kevesebb a program.

Az elmúlt években az utolsó napokat “rendrakással” töltöttem.

– Rendet tettem a lakásban, kitakarítottam, szelektáltam. Kitettem, elajándékoztam, amire már nem volt szükség.
– Még inkább odafigyeltem a testem jelzéseire, táplálkozásra, mozgásra, méregtelenítésre.
– Végiggondoltam az elmúlt évet. Mi történt, mi változott bennem, körülöttem.
– Újabb célokat, terveket tűztem ki, amitől majd több leszek, jobb leszek, boldogabb leszek.

A mostani év vége is hasonlóan telik. Valami mégis más. Bennem. Azt vettem észre, hogy idén a kérdéseimből több van…Testi-Lelki Harmónia - B.U.E.K.

Tényleg szükségem van a lakásban lévő tárgyakra a boldogságomhoz?
Mi történne, ha nem a vágyaimtól, céljaimtól, terveim megvalósulásától tenném függővé a nyugalmat, békét, örömet?
Mikor is vagyok igazán boldog, kiegyensúlyozott?

Ahogyan ezeken elmélkedtem újabb kérdések bontakoztak ki bennem.

Mi történik, ha már most boldog vagyok? Mi történik, ha ehhez – itt és most – nincs szükségem azokra a tervekre, amiket minden évben gondosan összeírtam? Lehetséges ez? Lehet boldognak lenni, csak attól mert VAGYok?

……………..

Én arra jutottam, hogy igen. Lehet boldognak lenni. Sőt. Ez a természetes állapot. Boldogan kelni fel reggel és nyitott szívvel indulni neki a napnak. Megélni a tapasztalatokat, élményeket. Az év végi lezárás adott lehetőséget arra, hogy felismerhessem, hogy már jó ideje így élem az életem. Vannak terveim, vágyaim, megyek feléjük, játszom az életet. Hol boldog vagyok, hol szomorú, hol szeretek, hol haragszok, hol ragaszkodok a gondolatokhoz, hol csendben vagyok. VAGYok. Ez a csoda benne…

……………..

Az idő, lehetőség minden pillanatban ott van, hogy elengedd, amire nincs szükséged, hogy értékelj, tervezz. És az idő, lehetőség minden pillanatban ott van arra is, hogy boldog legyél. Itt és most. Nem kell várni hozzá semmire. Minden pillanatban benne rejlik a változás. Az élet áramlása. Minden pillanatban ott a csend. A csendben pedig ott a tér, a szeretet, nyugalom, béke tere. Ha kicsit befelé figyelsz, akkor talán tapasztalod is.

Kívánom, hogy fedezd fel magamban a csodát.

 

Hálával és szeretettel:

Móni