Testi-Lelki Harmónia Stúdió - életmód

.

Szembesültél már azzal, hogy szeretnél megszabadulni a felesleges kilóidtól és kialakítani az egészséges életmód alapköveit, de minden próbálkozásod kudarcba fulladt? Eltelt ez a nyár is, de nem sikerült elérned a céljaidat? Mindenféle csodadiétát, gyors megoldást kipróbáltál, mégsem érzed jól magadat a testedben?

Hiszem, hogy életmódunk megváltoztatása hosszú folyamat, amely nem történik egyik pillanatról a másikra. Sok kicsi lépés, tudatosság, felismerés szükséges hozzá, melyek elvezetnek egy tartós állapotba. Nem lehet csak egy összetevőre koncentrálni, hanem globális nézőpont szükséges hozzá: mozgás, táplálkozás, belső rendezettség (stresszcsökkentés, önismeret, lelki fejlődés).

A népszerű diéták, kúrák egy ideig hathatnak, de a hosszú távú öröm, egészségünk megörzése több energiabefektetést igényel. A diéták általában arról szólnak, hogy nélkülöznünk kell. Nem szabad megenni ezt, azt, amazt. Mi ösztönözne bennünket további megpróbáltatásokra, nélkülözésekre? Biztosan hallottad már, hogy ha azt mondják Neked, hogy nem ehetsz almát, akkor mást sem fogsz kívánni, mint az almát. Holott lehet, hogy egyáltalán nem is szereted. Mégis, a megkötések kívánatossá teszik számodra.

A másik probléma ezekkel az önmagunkat korlátozó megkötésekkel, hogy hajlamosak vaygunk magunkat bántani, ha mégis elcsábulunk és a munkából hazafelé azon kapjuk magunkat, hogy éppen 3 gombóc fagyit eszünk a diétánk kellős közepén. Ilyenkor szomorúan konstatáljuk, hogy nincs elég kitartásunk, semmit nem értek az eddigi erőfeszítéseink és elképzelhető, hogy a salátából álló vacsora helyett, már csak azért is megeszünk egy jó nagy adag szalonnás rántotottát, ezzel is bebizonyítva önmagunknak, hogy nincs elég kitartásunk ehhez.

Ma már kutatások igazolják, hogy a legtöbb betegség, túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség megelőzhető lenne, ha elindulnánk saját tempónkban az egészséghez vezető úton. Hiszem, hogy egy életmódváltó program szólhat az örömről, elégedettségről, változásról, úgy hogy jól is érezhetjük magunkat közben.

Hogyan alakítsuk át életmódunkat és életünket? Erről a következő levelemben írok majd Neked!

.

Mosolygással teli napot kívánok Neked:

Demeterné Szecskó Mónika