Ki az az ember, aki azt tudja adni neked, amit szeretnél? Aki mindig megért és mindenben támogat. Aki megad mindent, amire csak vágysz. A tökéletes boldogságot. Hol van ő? Létezik?
Van olyan tárgy, lakás, autó, telefon, élmény, utazás, tanfolyam, könyv, amit miután megkaptál azt tudtad mondani, hogy elégedett vagy, megérkeztél és már nem hiányzik semmi és senki az életedből?
Ezt keresed?
A boldogságodat?
Az elégedettséget?
A szabadságot?
A szerelmet?

A tárgyak, események, emberek mind kint vannak. Az érzés pedig benned. A hiány, amit ki akarsz elégíteni, ami és aki akarsz lenni, az mind benned van.

Akinom.hu - Üton önmagam felé - amikor éhezik a lelkedEgyszerűbb kint keresni. Azok között, akik között élsz. Akiket látsz. Akikkel kapcsolatban vagy. Akiket szeretsz vagy gyűlölsz. A tárgyakban, amiket nézel. Amiket irigyelsz. A guruk, könyvek tanításaiból. A szerelmed ölelésében elolvadva. Az édességek, nasik között. Az újabb ruhák, táskák, körömlakkok között. A munkafeladatok, napi kihívások között. A tengerben úszva, a mólón napozva, a kávédat iszogatva, a bulikban táncolva, Párizs utcáin sétálva.
Ez mind kint van. A fájdalom, a hiányok, a szenvedés, a vágy pedig bent. Lényed legmélyén.
Nehezebb befelé figyelni és befelé indulni. Vagy talán csak nem szoktunk hozzá és nem ismerjük az utat. Ahhoz van szemünk, hogy kifelé figyeljünk és sodródjunk. Nehezebb megállni. Nehezebb egyedül lenni önmagunkkal. Könnyebb azt hinni, hogy adunk a világnak, hogy segítünk az embereken, mint felismerni, hogy nincs kapcsolatunk magunkkal és nincs is mit adnunk. Könnyebb elmenni egy újabb csoportba, újabb tanfolyamra, elolvasni egy újabb könyvet, mint leülni minden nap pár percre és csak magunkkal lenni. A gondolatainkkal, az érzéseinkkel, a testünkkel, a lelkünkkel.

Tudod, hogy ki vagy?
Tudod, hogy mire lenne szükséged?
Tudod, hogy mi a szabadság?
Tudod, mit tegyél magadért, hogy maradjon energiád a nap végén és koncentrált, egészséges legyél?
Tudod, hogy szeresd magadat?
Tudod, hogy mi a feltétel nélküli szeretet?
Tudod, hogy ki vagy?

Szánj időt magadra.
Mikor, ha nem most?

.
.

Meditáció – érzed, hogy VAGY?

.
Szeretettel:
Szecskó Mónika