Ma megnéztem a Tünet Együttes:  4 fal között – avagy zárt ajtók, tárt lábak című előadását. Ajánlom szeretettel mindenkinek. Bennem egész hazaúton áramlott a történet, és forgott a kérdés, hogyan juthatunk el a zárt ajtóktól a valódi Freeloveig. Arra hívlak, hogy találd meg a saját válaszaidat.
.
Induljunk a kályhától:

“Szólhat- e az élet csak arról, hogy fütyit a punciba?” – hangzik el a mondat.

Miről is szól a szexualitás?
Miről szól a te szexualitásod?
Miről szólnak a testi vágyaid?
Vannak vágyaid?

Akinom.hu - freelove blog - 4 fal közöttől a freeloveig

Forrás: http://www.thefountainoflife.org/

“Ember vagyok. Nem férfi vagy nő, hanem elsősorban ember.”

De vajon mit jelent embernek lenni?
Mivel azonosítod magadat? Nő vagyok, családanya vagyok, test-lélek-szellem vagyok, férjezett vagyok, apa vagyok, bróker vagyok, 40 éves vagyok, stresszes vagyok, nagy orrú vagyok, naív vagyok, stb.
De milyen, aki ember?
A mágikus kérdés, amire egyre többen kutatják a választ: ki vagyok én?
Ha már felismertük, hogy emberek vagyunk, akkor vajon tudunk-e emberként élni?
Tudunk-e szeretni? És feltétel nélkül szeretni? Hallgatni? Figyelni?
Észrevenni, hogy miben van a másik ember?
Tiszteljük őt? A lényét? Az életét? És tiszteljük magunkat? A lényünket? Az életünket?
Akarunk-e elvenni valamit a másik embertől?
Vagy adni neki? Időt, figyelmet, elfogadást, szeretetet…?

.

“És amikor találkozom valakivel, ő lehet, hogy felébreszti bennem a nőt… én pedig benne a férfit…”

Kirázott a hideg és megjelentek az első könnycseppek… Emberként élni azt jelenti, hogy tudok élni nőként, anyaként, gyerekként, társként, felnőttként. Akkor élem a női minőséget, amikor annak helye és ideje van. És lesznek, akik felébresztik bennem a nőt.Ez gyönyörű… Először persze jó, ha találkozunk saját magunk női oldalával és megismerjük.
.
Különbség van aközött, hogy Vágyom rád, mert szeretlek! és aközött, hogy Szeretlek, mert vágyom rád!. Ha őszintén szeretjük egymást, akkor a vágy természetes. Éppen úgy, mint a düh vagy félelem. A második esetben “használlak”, szükségem van rád, hogy kielégítsd a vágyaimat és adom magamat, a testem, hogy használj és te is kielégítsd a vágyaidat. Mivel ezt megteszed, ezért szeretlek. Egyfajta tudattalan szerződés van kettőnk között. Semmi freelove nem lesz benne, hiszen félni fogok attól, hogy elveszítelek… ragaszkodni és görcsösen kapaszkodni fogok beléd, a történetünkbe, a nem létező szerelmünkbe… mert ha ez nincs, akkor mi marad? Miről szól az életem? A szexualitás és a kielégülés vajon tényleg azt a hiányt tölti-e be, amire annyira vágyunk? Mi marad utána? Mit érzünk? Marad a teljesség vagy megérkezik az üresség és a magány? Esetleg még többre vágyunk?
.
Mi van a kályhán túl?
Tudjuk-e, hogy mi hiányzik igazán?
Beismerjük-e, ha hiányzi valami?
.
Talán az a pillanat, amikor azt hiszed, hogy te vagy az egyetlen?
Talán az egy pillanat, amikor teljes a feloldódás, önátadás?
Talán a feltétel nélküli szeretet?
.
Kinek van hiányérzete? Ki magányos? Ki érez ürességet? Vagy ki érezné mindezeket, ha nem fedné el mindenféle tevékenységgel, csak hogy ne kelljen látni és érezni azt, ami valójában van?
Lehet, hogy a csendben előtörne a belső üresség?
A magány érzése a tömeg a közepén?
.
A Freelove ott kezdődik, hogy elkezdünk őszinték lenni magunkhoz. Megkeressük a válaszokat. Nem másokét értelmezzük, minősítjük, hanem megfigyeljük magunkat és a működésünket. A testünket. Az elménket. Nem elemezgetjük, csak figyeljük. Elkezdünk tenni magunkért, szeretni és elfogadni azt, ahol és amiben vagyunk és elindulunk a gyógyulás felé.
.
Attól lesz freelove egy párkapcsolatban, hogy szabadok vagyunk benne és engedjük repülni a társunkat is. Emberként élünk. Az állatokat csak a vágyaik hajtják, de emberként lehetőségünk van tudatos döntéseket hozni, élhetjük a vágyainkat (és nem a vágyaink élnek minket), megtanulva felelősséget vállalni a döntéseinkért (a felelősségvállalás nem azt jelenti, hogy a mellkasunkat verve kiáltjuk ki ezt a világnak, hanem példát mutatunk önmagunk és mások felé.).
.

“…az lesz a vàgy halàla…”

Ez volt utolsó mondat… a szemem elfátyolozták a könnycseppek és csak ültem a csendben. A darab végetért, mert mindenki tapsolt körülöttem… Nem tudom mi történt ez előtt, ezért leírom, hogy hazaúton mire jutottam…
.

Amikor végleg elveszünk embernek lenni… az lesz a vàgy halàla… és a vágy halála az élet halála is lesz…

Mert a vàgy hajtja előre a világot, még akkor is, ha az, az önmagunkba való visszazuhanásba, feloldódásba vezet…
Mi marad, ha a vágy elveszett?
Mi marad, ha kialszik az emberi tekintetekből a fény…?
Mi marad, ha kialszik a szívekből a szeretet?
Van, amikor csak a “szex” köt össze minket… több mint a semmi… de ezt jelenti emberként élni? Induljunk a kályhától: “Szólhat-e csak arról az élet, hogy fügyit a punciba?”.
.
Szerintem nem…
.
Tanulj meg újra feltétel nélkül szeretni…
Ne érd be kevesebbel…
Ne kösd meg, ne zárd rabságba se magadat, se a társadat…
Lehessen szabadon élni, létezni, érezni…
.

A szabadság és a freelove nem zárja ki az egyéni célokat és tervek, csak van mellette egy kapcsolat. Egy kapcsolat két ember között. Egy szerelem, ahol a két ember felébresztheti egymásban a nőt és a férfit… hogy megjelenhessen a MI… egy olyan minőségben, ahol két ember a teljes lényét adja egymásnak… egyenrangú félként… megőrizve és meghaldva azt, aki…

Ehhez nem kell tökéletesnek lenni, nem kell megvilágosodni és minden hiányosságot megdolgozni (nem kell elérni a Wilberi létra vagy a spiráldinamika csúcsára)… ehhez egy dolog kell…
Mersz őszinte lenni?
Őszinte önmagaddal szemben?
Látni, érezni azt, ami van?
Ez sohasem egyszerű, mert jobban szeretjük a történeteket és inkább szenvedünk még egy kicsit, csak ne kelljen változtatni, mert jobb nekünk a megszokott 4 fal között, jól ismert minták, szokások és fájdalmak között…
A Freelove egy kapcsolatban csak akkor tud megszületni, ha merjük vállani a sebzettségünket, az összetört szívünket, önmagunkat és merünk elköteleződni egymás felé.
.

Abban a pillantnyi csendben amikor IGEN-t mondunk magunkra, IGENT-t mondunk a társunkra is.

Úgy ahogy, akkor és ott van… nem akarjuk megváltoztatni, jobbá tenni, feszesebb feneket neki, hogy rögtön tegye le a cigarettát és legyen egy jól fizető állása. Ott és akkor feltétel nélküli szeretetben és elfogadásban tud megszületni a Freelove, amiben a szerelem, szeretkezés, vágyak az életet jelentik… Ott és akkor rájövünk, hogy ki vagyunk valójában…
.
 .
Hálával az előadásért:
 – Szecskó Mónika
életvezetési tanácsadó, szomatodráma és csaladállítás csoportvezető